Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

Share & Comment
Ζωντανή και γραφική, με νεοκλασικά και μακεδονίτικα σπίτια κι ένα μικρό ποταμό να τη διασχίζει, η «πόλη των φλουριών» έχει εξελιχτεί σε κλασικό χειμερινό προορισμό κυρίως χάρη στο χιονοδρομικό κέντρο και στην άγριας ομορφιάς φύση που την περιβάλλει.
Η Φλώρινα ( στην αρχαιότητα ονομαζόταν Λυγκηστίς ) βρήκε τον υμνητή της μέσα από τις ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου: «Τοπίο στην ομίχλη», «Ο μελισσοκόμος», «Το μετέωρο βήμα του πελαργού». Επίσης λειτουργούν στην πόλη η Παιδαγωγική Ακαδημία ( από το 1941 ) και το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. City hotels, ατμοσφαιρικοί ξενώνες και παρεΐστικα ταβερνάκια καλύπτουν τον επισκέπτη του σαββατοκύριακου. Ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ελληνιστικής Πόλης της Φλώρινας, στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα, αποτελεί αγαπημένο σημείο εξόρμησης σε συνδυασμό με μαγευτικές διαδρομές μέσα στο δάσος. Η περιήγηση στις Πρέσπες και στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου στο Αμύνταιο, όπως και στα καταφύγια του Λύκου αλλά και της Αρκούδας, είναι μοναδικές εμπειρίες. Οι έξι λίμνες της Φλώρινας, η Μικρή και η Μεγάλη Πρέσπα, η Ζάζαρη, η Χειμαδίτιδα, η λίμνη των Πετρών και η Βεγορίτιδα, δίνουν αφορμή για εκδρομές με οικολογικό ενδιαφέρον: εδώ κατοικούν δύο από τα σπανιότερα είδη ζώων στην Ευρώπη, ο λύκος και η αρκούδα, καθώς και το σπάνιο θηλαστικό βίδρα.

Πότε να πάτε;

Το χειμώνα για να κάνετε και σκι και την άνοιξη για να απολαύσετε τις Πρέσπες. Ιδιαίτερη είναι και η ατμόσφαιρα τα Χριστούγεννα, καθώς αναβιώνει τις παραμονές τους το έθιμο του ανάμματος φωτιών.


ΠΗΓΗ: athinorama.gr
Tags:

visit florina

«Δεν ξέρω αν διαλέγει κανείς τους χώρους ή οι χώροι μας διαλέγουν. Είναι σαν τον έρωτα: ή διαλέγεις ή σε διαλέγουν» Θ. Αγγελόπουλος για την Φλώρινα...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ τα σχόλια σας....

 

visit florina

visit florina
Υπερήφανοι υποστηρικτές του visit florina..

ΧΑΡΤΗΣ

www.map-embed.comvisit florina

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ

like us !!!

Copyright © Visit Florina | Designed by Nikos VrsTemplateism.com