Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

360ᵒ ΜΟΙΡΕΣ ΠΡΕΣΠΕΣ- ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Share & Comment
Ένα μοναδικό παράδειγμα συνεργασίας και ενότητας στην Ελλάδα, στις ακριτικές Πρέσπες, παρουσιάζει η εκπομπή «360°» την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου.
Πριν από λίγα χρόνια, οι λιγοστοί κάτοικοι, κυρίως κτηνοτρόφοι και ψαράδες, αντιμετώπισαν προβλήματα επιβίωσης. Για να σταματήσουν την ερήμωση των χωριών τους, πήραν τη μεγάλη απόφαση να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να ενωθούν για να σώσουν τον τόπο τους. Ξεκίνησαν μια συνεργασία που αγκάλιασε όλους τους φορείς, όλα τα επαγγέλματα, όλους τους κατοίκους της απομακρυσμένης περιοχής και οδήγησε σε μια αρμονική συνεργασία ακόμα και με τους γειτονικούς λαούς, στην Αλβανία και στην ΠΓΔΜ. Όλοι μαζί κατάφεραν να διασώσουν τους πολύτιμους φυσικούς πόρους του τόπου τους, να δημιουργήσουν πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες και να οικοδομήσουν πολύτιμες συνεργασίες, που άρχισαν ήδη να δίνουν ελπίδα για το μέλλον των Πρεσπών.
Όπως στη φύση, όπου όλα συνδέονται, η εκπομπή φωτίζει μία διαδρομή και μία αλληλουχία από τον ένα άνθρωπο στον άλλο, τον ψαρά, τον κτηνοτρόφο, τον  γεωργό, τον υλοτόμο, τον περιβαλλοντολόγο. Μία σύνδεση, που μας κάνει να δούμε και περισσότερο να αισθανθούμε πως η συνεργασία στον τόπο μας μπορεί τελικά να κάνει ένα μικρό θαύμα.

«Εύχομαι για το μέλλον του τόπου μας, ενότητα. Να μπορούν όλοι να δουλέψουν μαζί και να κάνουν ένα ανθρώπινο θαύμα. Γιατί το φυσικό θαύμα υπάρχει στις Πρέσπες ήδη, λείπει το ανθρώπινο», λέει στη Σοφία Παπαϊωάννου ο Γιώργος, ένας από τους 25 κατοίκους στο νησάκι του Αγίου Αχίλλειου, στη Μικρή Πρέσπα.
Tags:

visit florina

«Δεν ξέρω αν διαλέγει κανείς τους χώρους ή οι χώροι μας διαλέγουν. Είναι σαν τον έρωτα: ή διαλέγεις ή σε διαλέγουν» Θ. Αγγελόπουλος για την Φλώρινα...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ τα σχόλια σας....

 

visit florina

visit florina
Υπερήφανοι υποστηρικτές του visit florina..

ΧΑΡΤΗΣ

www.map-embed.comvisit florina

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ

like us !!!

Copyright © Visit Florina | Designed by Nikos VrsTemplateism.com