Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

''ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ'' (video)

Share & Comment
Ο Π.Σ. Άνω Καλλινίκης ''Προφήτης Ηλίας'' μας παρουσιάζει  παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας!!!


1.Λυτός ή Λεβέντικος ή Πουστσένο ή Ζάρακα ή Λέσνο

Μικτός κυκλικός συρτός χορός. Χορεύεται σε ξεχωριστούς κύκλους από τους άνδρες και τις γυναίκες ή στον ίδιο κύκλο μπαίνουν πρώτα όλοι οι άνδρες και ακολουθούν οι γυναίκες. Η λαβή των χεριών είναι από τις παλάμες με λυγισμένους αγκώνες. Αποτελείται από 12 κινήσεις που εκτελούνται σε τρία μουσικά μέτρα. Το μουσικό μέτρο κατ’ άλλους είναι 12/8 και κατ’ άλλους 16/8.
2. Ακριτικός-Μπουφιώτικος

Μικτός κυκλικός χορός. Η λαβή των χεριών είναι από τις παλάμες με τα χέρια τεντωμένα κάτω. Το κινητικό μοτίβο αποτελείται από 12 κινήσεις που εκτελούνται σε 6 μουσικά μέτρα.
3. Συμπεθέρα-ΖένσκοτοΓυναικείος κυκλικός χορός. Η λαβή των χεριών είναι από τις παλάμες με τα χέρια τεντωμένα κάτω, τα οποία στην 9η κίνηση λυγίζουν στους αγκώνες και τεντώνουν πάλι στην 16η. Ο χορός αποτελείται από 16 κινήσεις που εκτελούνται σε 8 μουσικά μέτρα.
4.ΓΚΑΙΝΤΑ
5. Αλωνιώτικος

Χορός που χορεύεται στα χωριά Ακρίτας και Ψαράδες Φλώρινας.

                   
6. Τσουράπια * Όλοι οι παραδοσιακοί χοροί του τόπου μας εδω


Tags:

visit florina

«Δεν ξέρω αν διαλέγει κανείς τους χώρους ή οι χώροι μας διαλέγουν. Είναι σαν τον έρωτα: ή διαλέγεις ή σε διαλέγουν» Θ. Αγγελόπουλος για την Φλώρινα...

1 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστούμε θερμά που μεταξύ πολλών αξιόλογων χορευτικών ομάδων της περιοχής, επιλέξατε τη δική μας για την ανάδειξη της τοπικής παράδοσης. Είναι πραγματικά τιμή μας και μας προσδίδει ιδιαίτερη χαρά, καθώς είναι αυτές οι μικρές ενέργειες που μας ωθούν στο να συνεχίσουμε. ☺️

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ τα σχόλια σας....

 

visit florina

visit florina
Υπερήφανοι υποστηρικτές του visit florina..

ΧΑΡΤΗΣ

www.map-embed.comvisit florina

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ

like us !!!

Copyright © Visit Florina | Designed by Nikos VrsTemplateism.com